Föreningen bildas för 15 år sedan. De första medlemmarna inspirerades av några Engelska modelljärnvägsklubbar vilka arbetade under devisen "Armchair model railroad society", fotöljrallare.
Principen är en förening som inte bygger någon klubb-bana utan bara träffas hemma hos varandra och pratar järnväg, bygger modeller och njuter av varandras skapelser.

Viktigt för medlemmarna är blandningen av modell och fullskala. 

Redan från början fick föreningen ca 10 medlemmar. De flesta är fortfarande kvar. Vi träffas ca en gång per månad och har en trevlig kväll tillsammans. Naturligtvis har värden putsat och fixat med sin anläggning så att de senaste alstren kan sättas under luppen.

Ett antal gånger per år arrangeras också resor och studiebesök. Vi brukar ordna sk arkeologresor då vi tittar på gamla järnvägsmiljöer, både befintliga och före detta. Studiebesök hos andra klubbar är vanligt förekommande och varje sommar, helgen före midsommar, besöker vi Skövde MJK.

Under de senaste åren har vi haft ett antal projekt där vi bl a byggt köraggregat vagnar mm,

Idéen med klubben är att vi skall träffas, ha trevligt och lära av varandra. Detta tillsammans med att vi inte har någon klubblokal och bana gör att vi inte heller haft något behov av att ha en formell styrelse, ekonomi etc. Det hela bygger helt på "att vi trivs med varandra". Det är trots allt intresset för järnvägar i stort och smått som håller oss samman.

Vilka vi är och lite vilka olika intressen vi har kan Du läsa om på sidan Medlemmar.